Kasza gryczana zapiekana z serem żółtym - poznaj przepis
Kasza gryczana zapiekana z serem żółtym to nieoczywiste, a pyszne połączenie.

Opublikowano: 01.06.2008, 10:22
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 20 dag kaszy gryczanej,
- 2 szklanki wody,
- 2 łyżki tłuszczu
- 25 dag parówek,
- 15 dag startego żółtego sera,
- 1/2 butelki śmietany
- 10 dag ketchupu,
- sól,
- pieprz,
- tłuszcz i tarta bułka do naczynia.
Reklama
Przygotowanie:
Wsypać kaszę do osolonego wrzątku. Obrać parówki i pokroić w plasterki. Wymieszać z serem. Ułożyć ugotowaną kaszę w naczyniu żaroodpornym na przemian z parówkami i serem. Śmietanę wymieszać z keczupem. Polać kaszę. Posypać resztą sera żółtego. Zapiec.
Reklama
Reklama
Reklama