Reklama
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- gotowa przyprawa do kurczaka albo ulubione przyprawy, np. z chili
- olej
- 2 łyżki mąki
- jajko
- 3 łyżki sezamu
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na średniej wielkości kawałki, lekko rozbić. Oprószyć przyprawą do kurczaka, ew. solą i pieprzem.
2. Każdy kawałek lekko obtoczyć w mące, a następnie panierować w rozmąconym jajku i sezamie.
3. Na patelni rozgrzać olej, włożyć mięso, smażyć z obu stron ok. 10 minut.
Reklama
4. Podawać zaraz po przyrządzeniu z ugotowanym na sypko ryżem. Do ryżu można dodać szczyptę szafranu lub kurkumy. Będzie miał apetyczny żółty kolor.
Reklama
Reklama
Reklama