Kąski kurczaka na fasolce szparagowej - przepis, składniki i przygotowanie
W pysznej panierce z pokruszonymi chipsami i mieloną papryką!

Opublikowano: 31.05.2016, 00:00
Reklama
Czas przygotowania: 35 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- podwójna pierś kurczaka
- 1/2 szklanki bułki tartej
- 1/2 szklanki pokruszonych chipsów paprykowych
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- sól
- pieprz
- 2 jajka
- mąka
- 30 dag fasolki szparagowej
- 2 ząbki czosnku
- 2 pomidory
- dymka bez szczypioru
- szczypta cukru
- 2 łyżki oliwy
- olej
Reklama
Przygotowanie:
Wyborne i lekkie danie prosto z patelni, z dodatkiem warzyw sezonowych. Pycha!
- Pierś pokrój w poprzek na 4 kotlety. Oprósz solą, pieprzem.
- Panieruj z mące, jajkach i bułce tartej wymieszanej z chipsami i słodką papryką.
- Usmaż na oleju na złoty kolor.
- Fasolkę obgotuj w osolonej wodzie, osącz i przesmaż na oleju ze smażenia mięsa z pokrojonym czosnkiem. Oprósz pieprzem.
- Pomidory sparz, obierz i pokrój.
- Na oliwie przesmaż pokrojoną cebulkę, dodaj pomidory, oprósz solą, pieprzem i cukrem.
- Duś 5 minut.
- Kotlety podawaj z fasolką i sosem pomidorowym.
Reklama
Zobacz więcej pomysłów na pierś kurczaka:
Nadziewana pierś kurczakaFilet z kurczaka z cukiniąZapiekane piersi kurczakaPierś kurczaka w miodzie
Reklama
Reklama
Reklama