Reklama
Czas przygotowania: 35 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • podwójna pierś kurczaka
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • 1/2 szklanki pokruszonych chipsów paprykowych
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • sól
  • pieprz
  • 2 jajka
  • mąka
  • 30 dag fasolki szparagowej
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 pomidory
  • dymka bez szczypioru
  • szczypta cukru
  • 2 łyżki oliwy
  • olej
Reklama
Przygotowanie:

Wyborne i lekkie danie prosto z patelni, z dodatkiem warzyw sezonowych. Pycha!

  1. Pierś pokrój w poprzek na 4 kotlety. Oprósz solą, pieprzem.
  2. Panieruj z mące, jajkach i bułce tartej wymieszanej z chipsami i słodką papryką.
  3. Usmaż na oleju na złoty kolor.
  4. Fasolkę obgotuj w osolonej wodzie, osącz i przesmaż na oleju ze smażenia mięsa z pokrojonym czosnkiem. Oprósz pieprzem.
  5. Pomidory sparz, obierz i pokrój.
  6. Na oliwie przesmaż pokrojoną cebulkę, dodaj pomidory, oprósz solą, pieprzem i cukrem.
  7. Duś 5 minut.
  8. Kotlety podawaj z fasolką i sosem pomidorowym.
Reklama

Zobacz więcej pomysłów na pierś kurczaka:

Nadziewana pierś kurczakaFilet z kurczaka z cukiniąZapiekane piersi kurczakaPierś kurczaka w miodzie

Reklama
Reklama
Reklama