Reklama
Składniki:

- 1 kg karpia
- 2 cebule
- 15 dag manny
- 2 kromki bułki
- jajko
- szkl. wywaru z warzyw
- 10 dag rodzynek
- po 2 łyżki śmietany, masła i oleju
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Karpia spraw, natrzyj solą, odstaw na godzinę.

2. Bułkę namocz w niewielkiej ilości wywaru, w pozostałym ugotuj kaszę z łyżką oleju, ostudź.

3. Cebulę drobno posiekaj i krótko przesmaż na maśle, dodaj kaszę, odciśniętą bułkę, jajko, śmietanę, namoczone wcześniej rodzynki, przypraw.

Reklama

4. Farszem nadziej karpia i zaszyj, ułóż na natłuszczonej blasze, wstaw do rozgrzanego piekarnika, piecz 25–30 min w temp. 180 st. C.

Reklama
Reklama
Reklama