Karp jak w Genewie

Opublikowano: 19.10.2008, 23:47
Reklama
Składniki:
karp,
4 łyżki masła,
marchewka,
cebula,
8 dag selera,
por,
1 litr białego wina,
po 1/2 łyżeczki posiekanej trybuli,
tymianku i estragonu,
2 łyżki posiekanej natki,
1 łyżka posiekanego szczypiorku,
12 ziaren pieprzu,
2 łyżki mąki,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
formę wysmarować dwoma łyżkami masła. Włożyć rybę. Obrać i pokroić włoszczyznę. Obłożyć karpia. Posypać ziołami i przyprawami. Zalać winem. Nakryć folią. Piec w temp. 180 st. C przez 35 minut. Przecedzony sos zagotować. Pozostałe masło rozetrzeć z mąką. Dodać. Zagotować. Polać rybę.
Reklama
Reklama
Reklama