Reklama
Składniki:

1 kg żeberek,
1 łyżeczka cukru,
pół łyżeczki soli.

Reklama

Marynata:
4 łyżki sosu sojowego,
2 łyżki soku z cytryny,
2 łyżki miodu,
2 ząbki czosnku,
pół cebuli.

Przygotowanie:
Reklama

Obrać czosnek i drobno pokroić. Obrać cebulę i pokroić w kostkę. Wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty. Natrzeć żeberka solą i cukrem i odstawić na pół godziny. Po tym czasie pokroić żeberka na kawałki szerokości około pięciu centymetrów. Polać marynatą i odstawić na pół godziny. Odsączyć. Przez 20 minut smażyć na grillu aż staną się brązowe i chrupiące. Idealnie pasują do kausty pekińskiej i ryżu.

Reklama
Reklama
Reklama