Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 1 kg karkówki wieprzowej
  • cebula
  • szklanka jasnego piwa
  • 4-5 ząbków czosnku
  • łyżka ostrej musztardy
  • 2 liście laurowe
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • szczypta mielonego kminku
  • szczypta kolendry
  • szczypta przyprawy do grilla
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na karkówkę w piwie!

  1. Karkówkę umyj, osusz, pokrój na centymetrowe plastry.
  2. Cebulę obierz, posiekaj drobniutko, czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj 2 łyżki oliwy, wlej piwo i dodaj musztardę.
  3. Później wsyp wszystkie pozostałe przyprawy i wymieszaj marynatę.
  1. Mięso ułóż w naczyniu, zalej marynatą, przykryj folią i wstaw na całą noc do lodówki.
  2. Następnie karkówkę osącz z marynaty i grilluj z obu stron.
  3. W trakcie pieczenia smaruj cienko pozostałą marynatą.
  4. Podawaj gorącą prosto z grilla z dodatkiem sosu czosnkowego i grillowanych warzyw.
Reklama

Zobacz więcej przepisów na dania z grilla:

Polędwiczki grillowane z serem pleśniowym - przepis
Grillowane kotlety - przepis
Grillowany łosoś - przepis
Szaszłyki z karkówki - przepis
Żeberka w miodzie - przepis

Reklama
Reklama
Reklama