Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 1/2 główki kapusty, najlepiej włoskiej
  • 3 jajka
  • 20 dag żółtego sera
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 2 kostki bulionu warzywnego
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • masło lub margaryna do formy
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na kapustę zapiekaną z serem! Do tego dania najlepiej wykorzystać kapustę włoską. Tak przygotowana może stanowić pożywny obiad - to smakowite, wegetariańskie kotlety!

  1. Przygotuj bulion z kostki.
  2. Kapustę gotuj w bulionie przez mniej więcej 20 minut, wyjmij z garnka i ostudź.
  3. Pokrój na ćwiartki lub ósemki.

Młoda kapusta - przepis na dania z młodej kapusty

  1. Zetrzyj ser na tarce.
  2. W misce wymieszaj roztrzepane jajka, starty ser, posiekane dwa ząbki czosnku i bułkę tartą.
  3. Formę do zapiekania posmaruj masłem i ułóż w niej płasko kawałki kapusty.

Zapiekanka z mięsem i kapustą

Reklama
  1. Oprósz przyprawami. Każdy kawałek posmaruj przygotowaną masą.
  2. Kapustę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20 minut w 200 stopniach.
Reklama
Reklama
Reklama