Kapusta z żeberkami

Opublikowano: 07.06.2008, 18:11
Reklama
Składniki:
6 wieprzowych żeberek,
1 mała główka włoskiej kapusty,
2 cebule,
1 szklanka rosołu,
6 łyżek masła,
3 łyżki oleju,
2 łyżki płynnego miodu,
2 łyżki musztardy,
1 łyżeczka mąki,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Opłukane i osuszone mięso natrzeć solą i pieprzem. Podsmażyć na złoty kolor na trzech łyżkach oleju. Po 10 minutach smażenia wlać miód. Obraną cebulę pokroić na plasterki. Kapustę poszatkować. Zeszklić cebulę na 5 łyżkach tłuszczu. Wsypać kapustę. Zalać połową szklanki wody. Posolić. Popierzyć. Stale mieszać. Gotować 10 minut na średnim ogniu. Do żeberek wlać szklankę rosołu. Zagotować. Sos zagęścić mąką. Przyprawić solą, pieprzem i musztardą. Żeberka położyć na kapuście.
Reklama
Reklama
Reklama