Reklama
Składniki:

6 wieprzowych żeberek,
1 mała główka włoskiej kapusty,
2 cebule,
1 szklanka rosołu,
6 łyżek masła,
3 łyżki oleju,
2 łyżki płynnego miodu,
2 łyżki musztardy,
1 łyżeczka mąki,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Opłukane i osuszone mięso natrzeć solą i pieprzem. Podsmażyć na złoty kolor na trzech łyżkach oleju. Po 10 minutach smażenia wlać miód. Obraną cebulę pokroić na plasterki. Kapustę poszatkować. Zeszklić cebulę na 5 łyżkach tłuszczu. Wsypać kapustę. Zalać połową szklanki wody. Posolić. Popierzyć. Stale mieszać. Gotować 10 minut na średnim ogniu. Do żeberek wlać szklankę rosołu. Zagotować. Sos zagęścić mąką. Przyprawić solą, pieprzem i musztardą. Żeberka położyć na kapuście.

Reklama
Reklama
Reklama