Kapusta po myśliwsku

Opublikowano: 01.08.2008, 18:49
Reklama
Składniki:
1/2 kg kiszonej ugotowanej kapusty,
1 perliczka,
10 dag szynki,
5 dag porów,
15 dag marchewki,
1 cebula,
5 dag masła,
100 ml wytrawnego białego wina.
1/2 łyżeczki soli,
1/3 łyżeczki pieprzu.
Reklama
Przygotowanie:
Mięso oczyścić, obsmażyć na maśle. Dusić bez przykrycia przez 10 minut. Szynkę, pory i marchewkę pokroić w paseczki, cebulę posiekać. Mięso wyjąć z garnka i przekroić na pół. Do rondla po drobiu włożyć szynkę, warzywa i cebulę. Dodać odsączoną kapustę i wino, przyprawić, wymieszać. Połówki perliczki ułożyć na kapuście i gotować pod przykryciem przez 25 minut na wolnym ogniu. Następnie gotować jeszcze 5 minut na ostrym ogniu bez przykrycia.
Reklama
Reklama
Reklama