Kapuściany ryż

Opublikowano: 06.10.2008, 19:59
Reklama
Składniki:
pół główki białej kapusty,
25 dag kiełbasy podwawelskiej,
szklanka ryżu,
łyżka koncentratu pomidorowego,
cebula,
15 dag żółtego sera,
2 łyżki oliwy,
3 łyżki bulionu warzywnego,
ząbek czosnku,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Oczyszczoną kapustę i cebulę posiekać. Cebulę i pokrojoną w plasterki kiełbasę wsypać do rondla z rozgrzaną oliwą. Zarumienić. Dodać kapustę. Zalać bulionem. Przykryć. Dusić do miękkości. W trakcie dodać opłukany i odsączony ryż oraz koncentrat pomidorowy. Przyprawić czosnkiem rozgniecionym z solą i pieprzem. Na talerzach posypać serem.
Reklama
Reklama
Reklama