Kantońskie kotlety jagnięce

Opublikowano: 27.03.2008, 13:56
Reklama
Składniki:
6 kotletów jagnięcych,
5 cebulem dymek,
5 łyżek oleju.
Reklama
Marynata:
pół łyżki imbiru,
1 łyżka brandy,
1 łyżka cukru,
2 łyżki sosu sojowego,
1 białko,
2 łyżki mąki ziemniaczanej,
pieprz,
sól,
2 łyżki oleju sezamowego.
Przygotowanie:
Reklama
Wszystkie składniki marynaty wymieszać i odstawić. Kotlety pokroić na plastry w poprzek włókien. Połowę plastrów ułożyć na blaszce i zalać połową marynaty. Położyć pozostałą część plastrów i zalać resztą marynaty. Na pół godziny odstawić do lodówki. Obrane cebule pokroić w plasterki. Na rozgrznym oleju usmażyć mięso. Idealnie pasuje do ryżu.
Reklama
Reklama
Reklama