Reklama
Składniki:

8 sztuk kalarepy,
40 dag grzybów,
10 dag tłuszczu,
cebula,
bułka czerstwa,
pół szklanki śmietany,
łyżka mąki,
przyprawa do zup,
koper,
pieprz,
sól,
2 jajka,
szklanka wywaru z włoszczyzny.

Reklama
Przygotowanie:

Obraną kalarepę wydrążyć i delikatnie obgotować. Pozostawić do ostygnięcia. Oczyszczone grzyby drobno pokroić i udusić z drobno posiekaną cebulą. Posiekać. Wymieszać z jajkami oraz pokrojoną w kostkę i usmażoną bułką. Dodać przyprawy do smaku. Kalarepy wypełnić farszem. Przełożyć do garnka. Wlać wywar z włoszczyzny. Przykryć. Dusić aż będą miekkie. Sos wymieszać ze śmietaną. Posypać koperkiem.

Reklama
Reklama
Reklama