Reklama
Składniki:

1,50 kg kalarepy,
20 dag groszku zielonego,
łyżka masła,
2 łyżki tłuszczu,
pół szklanki śmietany,
łyżka mąki,
cukier,
koper,
sól,
2 jajka,
szklanka wywaru z włoszczyzny,
przyprawa warzywna.

Reklama
Przygotowanie:

Obraną kalarepę wydrążyć od strony korzeni. Delikatnie obgotować. Opłukany groszek opłukać oprószyć mąką i zalać śmietaną. Posiekać koper. Wsypać z cukrem. Zagotować. Pozostawić do ostygnięcia. Następnie wymieszać z surowymi jajkami. Przygotowanym nadzieniem napełnić kalarepy. Włożyć do rondla, podlać wywarem, dodać trochę tłuszczu. Przykryć. Udusić.

Reklama
Reklama
Reklama