Reklama
Składniki:

50 dag piersi kaczki,
2 łyżki czystej wódki,
2 winne jabłka,
2 ziemniaki,
1 łyżka majeranku,
3 łyżki oleju,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Usunąć skórę. W paski pokroić mięso. Oprószyć solą. Zalać wódką. Posypać połową majeranku. Dokładnie wymieszać. Włożyć na 5 godzin do lodówki. Obrać ziemniaki i pokroić w słupki o grubości 3 mm. Obrane owoce pokroić na ćwiartki. Usunąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić w plasterki. Na rozgrzanym oleju w woku usmażyć kaczkę. Wyjąć kratę. Wlać drugą łyżkę oleju. Usmażyć ziemniaki. Następnie obsmażyć jabłka. Wsypać mięso. Oprószyć majerankiem

Reklama
Reklama
Reklama