Kaczka w czerwieni

Opublikowano: 20.06.2008, 22:55
Reklama
Składniki:
2 kg kaczki,
3 cebule dymki pokrojone w kawałki,
2 łyżeczki imbiru w proszku,
1 posiekana cebula.
Sos:
1/2 łyżeczki soli,
6 łyżek sosu sojowego,
2 łyżki miodu,
1/4 szklanki czystej wódki.
Reklama
Przygotowanie:
Oczyszczoną kaczkę zalać wodą. Zagotować. Następnie gotować 10 minut. Odlać 1/4 wody. Wsypać cebulę, imbir i sól. Wlać miód i sos sojowy. Przykryć. Gotować 60 minut na małym ogniu. Co jakiś czas obrócić mięso. Następnie wlać wódkę. Gotować 45 minut. Wyjąć mięso. Podzielić na porcje. Sos przecedzić. Gotować aż wyparuje płyn. Mięso polać sosem.
Reklama
Reklama
Reklama