Reklama
Składniki:

- 20 dkg piersi kaczki
- 3 anyże gwiazdkowe
- granat
- 200 ml wina ryżowego,
- 10 dkg orzeszków ziemnych
- gałązka kolendry
- olej sezamowy
- sól morska
- pieprz
- marynowany imbir
- kilka listków różnych sałat
- pęczek zielonych miniszparagów
- gotowe ciasto anyżowe

Reklama
Przygotowanie:

1. Na skórze piersi kaczki zrobić 2–3 równolege nacięcia. Natrzeć solą i pieprzem. Zalać winem ryżowym i dodać gwiazdki anyżu. Marynować 10 godzin. Zgrillować.

2. Kaczkę pokroić w cienkie plastry.

3. Listki sałat, owoce granatu, marynowany imbir, orzeszki ziemne oraz plastry kaczki wymieszać z olejem sezamowym, octem ryżowym i listkami kolendry.

4. Kwadraty ciasta anyżowego smażyć w gębokim tuszczu. Przekadać nimi sałatkę z kaczki.

Reklama

5. Na wierzchu poożyć sparzone wrzątkiem szparagi.

Reklama
Reklama
Reklama