Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 50 dag mięsa mielonego mieszanego
  • cebula
  • 4 ugotowane na twardo jajka
  • jajko surowe
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na jaskółcze gniazda - jajka po szkocku!

  1. Włóż mięso do miski, wbij 1/2 roztrzepanego jajka.
  2. Dodaj posiekaną cebulę.
  3. Dopraw solą oraz pieprzem.
  4. Całość dokładnie wyrób na jednolitą masę.
  5. Oklej ugotowane obrane jajka mięsem, formując kule.
  6. Następnie obtocz kule w pozostałym roztrzepanym jajku i bułce tartej.
  7. Smaż przez około 10 minut w głębokim oleju, po czym osącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Reklama

Zobacz też przepisy na zupy:

Jak zrobić zupę kalafiorową?
Grzybowa zabielana - przepis Ani Starmach
Jak zrobić zupę warzywną?
Jak zrobić gazpacho?
Jak zrobić zupę z cukinii?

Reklama
Reklama
Reklama