Reklama
Składniki:

- cebula czosnkowa
- 2 czerwone cebule
- 4 szalotki
- por
- 2 pęczki cebulki dymki
- ziemniak
- ząbek czosnku
- 15 dag wędzonego boczku
- 3 łyżki masła
- 100 ml kremówki
- 1/2 szklanki piwa
- estragon
- sól

Reklama
Przygotowanie:

1. Cebule obierz. Cebulę czosnkową pokrój w kostkę, czerwone – w ćwiartki. Por pokrój na plastry. Czosnek posiekaj. Ziemniak obierz, pokrój w kostkę.

Reklama

2. Cebule (bez dymki), por i ziemniak smaż 5 min na 2 łyżkach masła. Oprósz estragonem i solą. Podlej piwem, duś 10 min. Na łyżce masła przesmaż pokrojony boczek, dodaj czosnek, przełóż do cebuli. Duś 5 min. Wlej kremówkę i duś 10 min. Ok. 5 min przed końcem duszenia włóż dymkę. Podawaj z pieczywem do kotleta schabowego.

Reklama
Reklama
Reklama