Jajka sadzone po staropolsku

Opublikowano: 04.10.2008, 23:02
Reklama
Składniki:
4 jajka,
4 kromki chleba razowego,
4 plastry szynki,
2 łyżki śmietany,
zielona pietruszka,
łyżka masła,
łyżeczka oliwy,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Na rozgrzaną oliwę położyć kromki chleba i obsmażyć z obu stron. W żaroodpornym półmisku wysmarowanym masłem ułożyć chleb, przykryć plastrami szynki. Wlać śmietanę. Wstawić do nagrzanego piekarnika. W patelni rozgrzać masło, wbić jajka. Usmażyć. Oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć na kromkach chleba. Opłukać, osuszyć i posiekać pietruszkę. Posypać jajka.
Reklama
Reklama
Reklama