Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:

Reklama
  • 8 jajek,
  • 3 łyżki oleju,
  • łyżka drobno posiekanego selera naciowego,
  • po szczypcie: zmielonych nasion kolendry, cynamonu i kminku,
  • szczypta szafranu,
  • 3 łyżki octu winnego,
  • sól,
  • pieprz.
Przygotowanie:
Reklama
  1. Na rozgrzany olej wrzucić seler, kolendrę, kminek i cynamon. Stale mieszać. Smażyć dwie minuty.
  2. Szafran zalać łyżeczką wrzątku. Wlać ocet i szafran. Posolić. Popieprzyć. Zagotować. Następnie wpić po kolei jajka.
  3. Gdy białka się zetną, wyjąć jaja łyżką cedzakową i przełożyć na ogrzanych talerzach.
Reklama
Reklama
Reklama