Reklama
Składniki:

60 dag mięsa jagnięcia,
40 dag selera naciowego,
1 kostka maggi,
10 dag cebuli,
liść laurowy,
2 ząbki czosnku,
1/2 szklanki soku pomidorowego,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Z umytego mięsa usunąć błony i ścięgna. Obrać i rozetrzeć czosnek z solą. Natrzeć. Na suchej patelni obrumienić mięso. Przełożyć do rondla, podlać gorącą wodą. Przykryć. Dusić, aż po nakłuciu widelcem pojawi się przezroczysty płyn. W piórka pokroić obraną cebulę. Umyte łodygi selera pozbawić włókien. Pokroić w poprzek w cienkie plasterki i razem z cebulą wsypać do duszącego się mięsa. Kiedy zmiękną, w;ać sok. Przyprawić. Dusić, aż mięso będzie miękkie. Wyjąć je. Pokroić w plastry. Przełożyć na talerz. Obłożyć uduszonymi warzywami.

Reklama
Reklama
Reklama