Jagnięcina pieczona w makaronie

Opublikowano: 02.06.2008, 14:21
Reklama
Składniki:
1 kg jagnięciny,
5 pomidorów,
125 ml oleju,
50 dag drobnego makaronu,
12,5 dag utartego żółtego sera,
sol,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Mięso pokroić. Wsypać do naczynia żaroodpornego. Posolić. Popieprzyć. Umyte pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić. Wsypać do jagnięciny. Wlać 100 ml wody i olej. Piec 30 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Wyjąć z piekarnika. Wlać litr gorącej wody. Wsypać makaron. Posolić. Piec aż makaron będzie miękki. Wyjąć z piekarnika. Posypać serem. Od razu podawać.
Reklama
Reklama
Reklama