Reklama
Składniki:

1 kg mięsa z jagnięcia,
1 łyżeczka drobno posiekanych liści bazylii,
10 dag tłuszczu,
2 łyżeczki mąki,
sok z 1 cytryny
1 łyżeczka mielonej papryki,
1 filiżanka kwaśnej śmietany,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Oczyszczoną jagnięcinę pokroić w kostkę. Oprószyć solą. Włożyć na połowę tłuszczu. Przykryć. Dusić 20 minut. Podlać wodą. Dusić aż mięso będzie miękkie. Z reszty tłuszczu i mąki sporządzić zasmażkę. Dodać paprykę i przyprawić rosołem. Wsypać liście bazylii. Lekko podgotować. Wsypać mięso. Wlać śmietanę. Przyprawić. Lekko podgrzać.

Reklama
Reklama
Reklama