Jagnięce kotleciki z grilla

Opublikowano: 06.05.2011, 08:44
Reklama
Składniki:
- 50 dag mielonego mięsa jagnięcego (lub wołowego)
- jajko
- 3 ząbki czosnku
- cebula
- mielona papryka
- sól
- pieprz
- patyczki do szaszłyków
Reklama
Przygotowanie:
1. Namocz patyczki do szaszłyków w gorącej wodzie – nie będą się przypalały.
2. Cebulę obierz, drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce, czosnek przepuść przez praskę.
3. Mielone mięso dokładnie wymieszaj z jajkiem, cebulą i przyprawami. Uformuj z niego niewielkie wałeczki i nadziewaj je na patyczki, dociśnij (kotleciki możesz też posmarować oliwą).
Reklama
4. Grilluj mięso ok. 5–10 min z każdej strony.
Reklama
Reklama
Reklama