Reklama
Składniki:
6 kotletów jagnięcych,
150 ml jogurtu,
2 ząbki czosnku,
1 łyżeczka kardamonu w proszku,
1/2 łyżeczki chilli,
szczypta szafranu,
kilka kropel koncentratu buraczanego,
sól.
Sos:
200 ml jogurtu,
1 łyżka posiekanej świeżej kolendry,
1 łyżka posiekanej świeżej mięty,
1/4 łyżeczka chilli.
Reklama
Przygotowanie:
Jogurt, czosnek, chili, szafran, koncentrat i kardamon dokładnie połączyć ze sobą. Posolić. Wlać do kotletów. Marynować godzinę. Ułozyć kotlety na ruszcie. Piec w piekarniku przez 10 minut. Wymieszać wszystkie składniki sosu. Podgrzać ale nie gotować. Polać kolety.
Reklama
Reklama
Reklama