Reklama
Składniki:

4 steki jagnięce,
2 czubate łyżki drobnego cukru,
60 ml octu winnego,
4 łyżeczki posiekanej świeżej mięty i 5 całych gałązek,
10 dag masła,
2 małe posiekane cebule,
35 dag zielonego groszku,
90 ml śmietany kremówki,
sól,
świeżo mielony pieprz,
150 ml zimnej wody.

Reklama
Przygotowanie:

Sos: do octu wsypac cukier i gotować 3 minuty. Wsypać posiekaną miętę. Pozostawić do ostygnięcia. Puree: podsmażyć cebulę na połowie masła, wsypać groszek, wlać śmietanę i wodę. Posolić. Popierzyć. Dodać cukier do smaku. Gotować 10 minut. Zmiksować. Podgrzać. Steki jagnięce usmażyć na reszcie maśle. Przełożyć do sosu. Stale mieszać. Zagotować. Steki podawać w sosie z groszkowym puree.

Reklama
Reklama
Reklama