Reklama
Składniki:

- 40 dag fileta z indyka
- olej
- słodka mielona papryka
- 1 cebula
- 2 strąki papryki czerwonej
- 1 puszka kukurydzy
- garść kiełków fasoli mung
- szczypiorek
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Mięso opłucz, osusz, potnij w poprzek włókien na plastry, a potem na cienkie paski. Oprósz solą i pieprzem, odstaw na 30 minut.

2. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Paprykę umyj, potnij na paski, usuń nasionka. Kukurydzę osącz, kiełki opłucz, osusz.

3. Na patelni rozgrzej 2–3 łyżki oleju. Zrumień na nim kawałki indyka.

4. Dodaj cebulę, przesmaż, mieszając. Oprósz mieloną papryką. Dodaj pokrojoną paprykę, przesmaż, przykryj, duś ok. 10 minut.

Reklama

5. Dorzuć kukurydzę i kiełki, duś jeszcze 5 minut. Dopraw do smaku, posyp szczypiorkiem.

Reklama
Reklama
Reklama