Reklama
Składniki:

- 1,2 kg piersi indyka
- sok oraz skórka otarta z cytryny
- łyżeczka tymianku
- sól
- pieprz

Reklama

Farsz:
- 2 szklanki ugotowanej kaszy krakowskiej
- 6 suszonych podgrzybków
- cebula
- łyżeczka masła
- jajko

Przygotowanie:

1. Mięso rozbij tłuczkiem na prostokąt. Natrzyj solą, pieprzem, rozmarynem, sokiem i skórką z cytryny. Odstaw na godzinę.

2. Grzyby namocz w szklance wody, ugotuj, przestudź, drobno pokrój. Cebulę posiekaj, zrumień na maśle. Kaszę wymieszaj z grzybami, cebulą, jajkiem, dopraw solą, pieprzem.

Reklama

3. Farsz rozłóż na mięsie, potem zwiń je w roladę, zasznuruj i obsmaż na rozgrzanej oliwie. Ułóż w brytfannie, piecz 45 minut w temperaturze 190 stopni C. Wyjmij, pokrój na porcje i podawaj.

Reklama
Reklama
Reklama