Reklama
Składniki:
- 1,2 kg piersi indyka
- sok oraz skórka otarta z cytryny
- łyżeczka tymianku
- sól
- pieprz
Reklama
Farsz:
- 2 szklanki ugotowanej kaszy krakowskiej
- 6 suszonych podgrzybków
- cebula
- łyżeczka masła
- jajko
Przygotowanie:
1. Mięso rozbij tłuczkiem na prostokąt. Natrzyj solą, pieprzem, rozmarynem, sokiem i skórką z cytryny. Odstaw na godzinę.
2. Grzyby namocz w szklance wody, ugotuj, przestudź, drobno pokrój. Cebulę posiekaj, zrumień na maśle. Kaszę wymieszaj z grzybami, cebulą, jajkiem, dopraw solą, pieprzem.
Reklama
3. Farsz rozłóż na mięsie, potem zwiń je w roladę, zasznuruj i obsmaż na rozgrzanej oliwie. Ułóż w brytfannie, piecz 45 minut w temperaturze 190 stopni C. Wyjmij, pokrój na porcje i podawaj.
Reklama
Reklama
Reklama