Indyk z grzybami

Opublikowano: 25.05.2008, 13:09
Reklama
Składniki:
udziec indyk,
40 dag niedużych grzybów (borowiki, podgrzybki, maślaki),
pół szklanki bulionu grzybowego,
cebula,
1/4 szklanki czerwonego wina,
pół szklanki śmietany,
olej,
2 łyżki masła,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
W kostkę pokroić udziec. Posolić. Popierzyć. Oczyścić grzyby. Pokroić. Obrać cebulę, posiekać, zeszklić. Wsypać mięso. Podsmażyć. Na drugiej patelni roztopić masło. Wsypać grzyby. Przysmażyć. Przesypać na patelnię z indykiem. Wymieszać. Śmietanę rozprowadzić z bulionem i winem. Wlać. Dodać sól i pieprz do smaku. Przykryć. Dusić kwadrans.
Reklama
Reklama
Reklama