Indyk w pomarańczach

Opublikowano: 28.11.2007, 12:13
Reklama
Składniki:
- 75 dag mięsa z piersi indyka
- 2 duże pomarańcze
- sól
- biały pieprz
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 3 łyżki masła
- olej do natłuszczenia blachy
- zielenina
Reklama
Przygotowanie:
Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na plastry grubości ok. 2 cm, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Pomarańcze wyszorować w gorącej wodzie, pokroić, mięso ułożyć w natłuszczonym olejem naczyniu, obłożyć plastrami pomarańczy, posypać wiórkami masła. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C, piec ok. 30 minut, skropić octem balsamicznym, posypać zieleniną.
Reklama
Źródło: "Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama