Indycze szaszłyki - przepis
Filet można też pokroić w dość cienkie i wąskie paski i nanizać je na patyczki do szaszłyków, tworząc efektowne fale, Wcześniej mięso delikatnie rozbij.

Opublikowano: 29.04.2013, 05:36
Reklama
Ilość kalorii: 175
Czas przygotowania: 25 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 50 dag fileta z indyka
- 1 pomarańcza
- 1 cebula
- kawałek świeżego imbiru
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
- Filet opłucz, osusz, pokrój w dość dużą kostkę. Oprósz solą i pieprzem.
- Z pomarańczy wyciśnij sok. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Imbir obierz, posiekaj.
- Sok z pomarańczy wymieszaj z cebulą, imbirem i oliwą z oliwek. Marynatą zalej kawałki indyka, odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.
- Kawałki mięsa oczyść z marynaty. Nadziewaj na patyczki do szaszłyków. Piecz ok. 10 min co jakiś czas obracając, by równomiernie się upiekły.
Reklama
Reklama
Reklama