Reklama
Ilość kalorii: 175
Czas przygotowania: 25 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 50 dag fileta z indyka
  • 1 pomarańcza
  • 1 cebula
  • kawałek świeżego imbiru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Filet opłucz, osusz, pokrój w dość dużą kostkę. Oprósz solą i pieprzem.
  2. Z pomarańczy wyciśnij sok. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Imbir obierz, posiekaj.
  3. Sok z pomarańczy wymieszaj z cebulą, imbirem i oliwą z oliwek. Marynatą zalej kawałki indyka, odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.
  4. Kawałki mięsa oczyść z marynaty. Nadziewaj na patyczki do szaszłyków. Piecz ok. 10 min co jakiś czas obracając, by równomiernie się upiekły.
Reklama
Reklama
Reklama