Reklama
Składniki:

- 80 dag piersi z indyka
- 8 łyżek uduszonego szpinaku
- 3 łyżki twarogu
- łyżka przyprawy ziołowej do grilla
- sól, pieprz
- 2 ząbki czosnku
- olej do smarowania

Reklama
Przygotowanie:

1. Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na plastry. Rozbić lekko tłuczkiem do mięsa. Każdą porcję posypać przyprawą do grilla, ew. solą i świeżo mielonym pieprzem.

2. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać do szpinaku, wymieszać, schłodzić. Dołożyć mielony twaróg, wymieszać na gładką masę.

3. Porcje mięsa posmarować łyżką farszu szpinakowego. Zwinąć zgrabne roladki, spiąć wykałaczką. Każdą posmarować olejem.

Reklama

4. Przygotowane roladki ułożyć na aluminiowej tacce do grillowania. Postawić na rozgrzanym grillu i piec około 30 minut. Podawać z grillowanymi warzywami i cząstkami pomidora. Przed podaniem udekorować gałązkami świeżych ziół (najlepiej tymiankiem).

Reklama
Reklama
Reklama