Indycze kotlety w sosie morelowym

Opublikowano: 30.05.2008, 17:22
Reklama
Składniki:
2 szalotki,
1 papryczka chili,
10 dag suszonych moreli,
1 łyżka masła,
250 ml bulionu drobiowego instant,
4 kotlety z indyka,
3 łyżki oleju,
4 łyżki śmietany,
3 duże pory,
pieprz kajeński,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Obrane szalotki pokroić w kostkę. Umyte chili posiekać. W paski pokroić morele. Roztopić masło. Wsypać morele, chili i szalotkę. Wlać bulion. Przykryć. Gotować 10 minut. Zmiksować. Posypać pieprzem kotlety. Usmażyć na oleju. Posolić. Przełożyć na talerz. Do pozostałego oleju ze smażenia wlać śmietanę i zmiksowane morele. Lekko podgrzać. Przyprawić. Polać sosem. Oczyszczone pory pokroić w talarki i posmażyć na oleju. Podawać z kotletami.
Reklama
Reklama
Reklama