Reklama
Składniki:
1 kg piersi indyka.
Farsz:
25 dag cielęciny,
2 łyżki rodzynek,
3 suszone figi,
2 białka,
pół kajzerki,
łyżka masła,
pół szklanki mleka,
pieprz,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Umyć i osuszyć mięso. Ukształtować prostokąt. Posypać solą i pieprzem. Zmieloną cielęcinę połączyć z uprzednio namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, stopionym masłem, sparzonymi rodzynkami, pokrojonymi figami. Z białek ubić pianę. Ostrożnie wymieszać. Posolić. Popierzyć. Rozłożyć na mięsie. Ukształtować roladę. Związać nitką. Włożyć do foliowego rękawa, podlać kilkoma łyżkami wody. Zamknąć dokładnie i włożyć do głebokiej brytfanki. Piec w temp. 190 st. C przez 90 minut.
Reklama
Reklama
Reklama