Reklama
Składniki:

50 dag odwłoków dużych krewetek
2 łyżki soku z limonki
1 łyżka skrobi kukurydzianej
pół łyżeczki mielonego kminku
1/4 łyżeczki mielonego pieprzu
2 duże papryki oczyszczone i rozdrobnione
1 obrana i pokrojona cebula
1/3 szklanki bulionu drobiowego
2 posiekane ząbki czosnku
szczypta pieprzu kajeńskiego
1 łyżka posiekanej naci kolendry
1 łyżka oliwy
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Połączyć sokz limonki, skrobię, kminek, sól i pieprz. Polać krewetki. Pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Na rozgrzaną oliwę wsypać: paprykę, cebulę, czosnek, pieprz kajeński i nać kolendry. Smażyć mieszając 1 minutę. Wlać bulion drobiowy. Zagotować. Dodać krewetki z marynatą. Dusić, mieszając, mięso krewetek przestanie być szkliste.

Reklama
Reklama
Reklama