Reklama
Składniki:

45 dag pokrojonego mięsa homara.
1 szklanka tartej marchwi.
1 szklanka tartej rzodkwi (sople).
10 ugorowanych, pokrojonych strąków fasoli szparagowej.
1 łyżka posiekanego drobno imbiru.
1 łyżka sos sojowy.
1 łyżeczka sosu ostrygowego.
1 łyżka oliwy,
słodko ostry sos.

Reklama
Przygotowanie:

W woku rozgrzać olej sezamowy, przesmażyć na nim przez 2 minuty warzywa. Wymieszać z sosem sojowym, ostrygowym i imbirem. Połowę warzyw odstawić. Resztę wymieszać z mięsem z homara. Podsmażyć. Odsączyć z powstałego płynu. Przygotować papier ryżowy. Posmarować farszem. Uformować sajgonki. Usmażyć na głębokim oleju. Serwować z resztą przygotowanych warzyw i sosem słodko – ostrym.

Reklama
Reklama
Reklama