Reklama
Składniki:

80 dag filetów z halibuta,
cebula,
5 łyżek startego żółtego sera,
łyżka mąki,
kieliszek białego wytrawnego wina,
1/4 szklanki śmietanki kremówki,
2 łyżki masła,
łyżka soku z cytryny,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Umyć i osuszyć filety. Skropić sokiem z cytryny. Przykryć. Włożyć do lodówki na 30 minut. Oproszyć solą i pieprzem. Przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem. Posypać serem. Obrać i posiekać cebulę. Posypać. Polać winem. Powtykać kawałki masła. Przykryć folią aluminiową. Zapiekać 20 minut. Usunąć folię. Mąkę rozetrzeć ze śmietaną. Wlać. Zapiekać 10 minut.

Reklama
Reklama
Reklama