Halibut jak w Lyonie

Opublikowano: 28.05.2008, 23:43
Reklama
Składniki:
80 dag filetów halibuta,
2 łyżki masła,
łyżka oliwy,
szklanka śmietany,
3 łyżki utartego chrzanu,
10 dag migdałów,
łyżeczka cukru,
łyżka posiekanej natki pietruszki,
łyżka soku z cytryny,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Filety umyć i osuszyć. Natrzeć sokiem z cytryny. Przykryć. Włożyć do lodówki na 30 minut. Posolić. Przełożyć na rozgrzaną oliwę. Polać masłem. Przykryć. Dusić na małym ogniu przez 20 minut. Chrzan wymieszać ze śmietaną. Dodać cukier i sól do smaku. Obrać ze skórki i drobno pokroić migdały. Wsypać. Ogrzać półmisek. Przełożyć filety. Polać sosem. Posypać natką pietruszki.
Reklama
Reklama
Reklama