Reklama
Składniki:

50 dag żołądków drobiowych,
marchewka,
pietruszka,
por,
seler,
cebula
pół szklanki śmietany,
łyżka masła,
sos sojowy,
sól,
pieprz,
koperek.

Reklama
Przygotowanie:

Oczyszczone żołądki gotować w osolonej wodzie przez 40 minut. Obrać warzywa i pokroić. Wsypać, kiedy żołądki będą na wpół miękkie. Gotować do miękkości. Następnie żołądki wyjąć i pokroić w paski. Odsączone warzywa pokroić w plasterki. Wsypać z żołądkami na rozgrzane masło. Wlać śmietanę. Obrać i posiekać cebulę. Dodać. Lekko podsmażyć. Stale mieszać. Przyprawić sosem sojowym i pieprzem. Wsypać posiekany koperek.

Reklama
Reklama
Reklama