Gulasz z zająca

Opublikowano: 01.07.2008, 21:39
Reklama
Składniki:
1 zając sprawiony, podzielony na części,
3 cebule,
1 szklanka soku pomidorowego,
2 goździki,
1 /2 litra wody,
1/4 szklanki oliwy,
3 zmiażdżone ząbki czosnku,
garść suszonych śliwek,
1 pokruszony listek laurowy,
sól,
pieprz,
cukier.
Reklama
Przygotowanie:
Mięso włożyć do żaroodpornego naczynia. Z pozostałych składników zrobić sos i zalać nim zająca. Wstawić do nagrzanego do 150 stopni piekarnika i piec pod przykryciem przez około 3 godziny, polewając co jakiś czas sosem. Po upieczeniu sos przetrzeć przez sito. Mięso ułożyć na gorącym, półmisku, polać sosem.
Reklama
Reklama
Reklama