Gulasz z wątróbek, pieczarek i jabłek

Opublikowano: 03.06.2008, 21:07
Reklama
Składniki:
50 dag wątróbki cielęcej,
50 dag jabłek,
50 dag pieczarek,
3 łyżki śmietany kremówki,
pół łyżki tymianku,
olej do smażenia,
sól,
pieprz,
mąka pszenna.
Reklama
Przygotowanie:
Opłukaną i osuszoną wątróbkę pospać maką i wsypać na rozgrzany olej. Podsmażyć. Wyjąć wątróbkę a wsypać pokrojone w plasterki pieczarki. Usmażyć. Przesypać do garnka z wątróbką. Obrać jabłka. Usunąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę. Podsmażyć. Przesypać do garnka z wątróbką. Wąróbkę z pieczarkami i jabłkami dusić 20 minut. Dodać zioła. Pod koniec duszenia wlać śmietanę. Przyprawić do smaku.
Reklama
Reklama
Reklama