Gulasz z kaszą - przepis
Dbając o figurę nie musisz rezygnować z dań, które uwielbiasz. Wystarczy, że przygotujesz je w nieco lżejszej wersji!

Opublikowano: 09.04.2013, 15:00
Reklama
Ilość kalorii: 240
Czas przygotowania: 40 min
Ilość porcji: 2
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 15 dag wołowiny
- olej
- 1 cebula
- ziele angielskie
- listek laurowy
- 10 dag pieczarek
- pół marchewki
- 10 dag kaszy gryczanej
- masło
- sól, pieprz
Reklama
Przygotowanie:
- Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Mięso pokrój w małą kostkę lub paski. Obsmaż na oleju. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Pieczarki pokrój w plasterki, usmaż na maśle.
- Przygotowane składniki wrzuć do rondla. Dodaj pokrojoną marchew, ziele angielskie i listek laurowy. Wlej pół szklanki wody. Gotuj do miękkości. Na koniec przypraw do smaku. Podawaj z kaszą.
Reklama
Reklama
Reklama