Gulasz z jelenia
Gulasz z jelenia
Opublikowano: 01.08.2008, 19:03
Reklama
Czas przygotowania: 90 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
50 dag mrożonego mięsa z jelenia,
Reklama
2 łyżki oleju słonecznikowego,
3 łyżki przecieru pomidorowego,
1 szklanka wody,
100 ml wytrawnego wina czerwonego,
4 łyżki borówek,
sól,
pieprz,
2 łyżki mąki ziemniaczanej.
Przygotowanie:
Reklama
W głębokiej patelni rozgrzać olej i mocno obsmażyć natarte pieprzem i solą pokrojone w kostkę mięso. Dodać przecier pomidorowy, wino i wodę. Przykryć i dusić do miękkości około 40 – 50 minut. Po tym czasie dodać borówki i dusić jeszcze kilka minut. Zagęścić mąką ziemniaczaną.
Reklama
Reklama
Reklama