Gulasz z jagnięciny
Jagnięcinę umyj i osusz. Następnie pokrój w trzycentymetrową kostkę i obsmaż w garnku.
Marchew przekrój na pół i pokrój w plastry.

Składniki

Fix Soczysty Schab w sosie winnym Knorr - 2 opakowania
Sposób przygotowania
Jagnięcinę umyj i osusz. Następnie pokrój w trzycentymetrową kostkę i obsmaż w garnku.
Marchew przekrój na pół i pokrój w plastry. Cebulę pokrój w dużą kostkę. Marchew, cebulę i oliwki dodaj do smażonego mięsa. Całość podsmaż, a następnie zalej 500 ml zimnej wody i duś pod przykryciem przez około 30 minut.
Dodaj przyprawy i duś jeszcze około 15 minut. Następnie rozmieszaj sos winny z 2 opakowań Fixu Knorr w 300 ml wody i zalej nim całość. Gotuj jeszcze ok. 30 minut - do momentu, gdy mięso będzie miękkie.
Przygotuj sałatkę: Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody.
Paprykę, ogórka, pomidora i ser feta pokrój w kostkę tej samej wielkości. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.
Przepis gulasz z jagnięciny pochodzi z serwisu przepisy.pl