Reklama
Składniki:

- 80 dag cielęciny (karczek)
- 10 malutkich ziemniaków
- czerwona papryka
- żółta papryka
- cebula
- 4 podłużne pomidory paprykowe
- 2 duże ząbki czosnku
- 1,5 szklanki wywaru warzywnego
- 6 łyżek oleju
- płaska łyżka mąki
- łyżeczka słodkiej papryki
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Warzywa obierz i oczyść, opłucz. Cebulę oraz czosnek posiekaj. Paprykę przekrój na pół, wytnij gniazda nasienne, miąższ pokrój w paski. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w dużą kostkę.

2. Mięso pokrój w średnią kostkę, oprósz solą, pieprzem i mąką. W dużym, płaskim garnku rozgrzej olej, włóż mięso i mieszając, obsmaż. Dodaj cebulę oraz czosnek. Oprósz mieloną papryką.

Reklama

3. Wlej wywar warzywny, dodaj ziemniaki, pomidory oraz paprykę. Gotuj pod przykryciem na średnim ogniu, aż ziemniaki zmiękną. Gulasz dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Reklama
Reklama
Reklama