Gulasz z bażanta

Opublikowano: 15.10.2008, 23:20
Reklama
Składniki:
2 bażanty,
4 cebule,
5 dużych pomidorów,
10 dag smalcu,
1 kg ziemniaków,
3 marchwie,
papryka,
kminek,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Wypatroszone ptaki pokroić na porcje. Oprószyć solą i papryką. Obraną cebulę pokroić w plastry. Zeszklić na smalcu. Posypać kminkiem i papryką. Lekko poddusić. Dodać mięso, lekko podlać wodą i dusić. Po 20 min. dodać pokrojoną w plasterki marchew, następnie ziemniaki pokrojone w kostkę, a na 10 min. przed końcem duszenia — pomidory pokrojone w plastry. Co jakiś czas podlewać wodą. Dusić, aż mięso będzie miękkie.
Reklama
Reklama
Reklama