Gulasz wołowy z kiszoną kapustą

Składniki:
- 1 kg rostbefu
- 2 duże obrane i pokrojone w półplasterki cebule
- 45 dag poszatkowanej kiszonej kapusty
- czerwona papryka pokrojona w dużą kostkę
- czubata łyżka mąki
- szklanka bulionu warzywnego
- 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego
- łyżeczka słodkiej papryki
- sól
- pieprz
- listek laurowy
- 8 łyżek oleju
Przygotowanie:
1. Oczyszczone z kości mięso pokrój w średniej wielkości kostkę. Oprósz mąką i obsmaż na dobrze rozgrzanym oleju. Dodaj cebulę i smaż, mieszając około minuty. Następnie podlej bulionem, przykryj i gotuj na średnim ogniu około 30 min.
2. Dołóż kapustę, koncentrat, listek laurowy, słodką paprykę, szczyptę soli, pieprzu i duś kolejne 40 min. W razie potrzeby dolej 1/2 szklanki wody. Po tym czasie dodaj czerwoną paprykę i duś 10 min.