Reklama
Składniki:

60 dag wołowiny z kością z rosołu,
3 szklanki rosołu,
1 duża włoszczyzna z kapustą,
70 dag ziemnaków,
3 ogórki kiszone,
6 dag tłuszczu,
2 duże cebule,
0,5 szklanki śmietany,
1 łyżka mąki,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Obrac i posiekać cebule. Wsypać na rozgrzany tłuszcz w szybkowarze. Zeszklić. Z wołowiny usunąć kości. Pokroić w kostkę. Wsypać do cebulie. Włoszczyznę i ziemniaki obrać i pokroić. Dodać. Wlać rosół. Szybkowar zamknąć. Ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Pokroic ogórki. Wsypać. Przyprawić. Gotować 7 minut. Rozetrzeć śmietanę z maką. Dodać. Zagotować.

Reklama
Reklama
Reklama