Reklama
Składniki:

50 dag grzybów (borowików, podgrzybków, pieczarek),
50 dag ziemniaków,
50 dag pomidorów,
2 czerwone papryki,
2 cebule,
1 szklanka śmietany,
30 dag tartego żółtego sera,
sproszkowana ostra papryka,
3-4 łyżki oliwy,
koperek,
filiżanka bulionu warzywnego,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Umyte, oczyszczone grzyby pokroić w kostkę. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i również pokroić w kostkę. Paprykę umyć, pokroić w paski. Cebulę umyć, obrać, drobno posiekać i zeszklić na oliwie. Dodać grzyby i warzywa, podlać filiżanką bulionu i dusić na małym ogniu 35 min. Dodać śmietanę, żółty ser, paprykę, sól, posypać koperkiem. Podawać z ziemniakami.

Reklama
Reklama
Reklama